4 januari 2008

Radio Chango muziekportal


Bij mijn research naar Wagner Pá stuitte ik op een bijzondere pagina, die van de portal Radio Chango. Het is een Spaans initiatief van enkele liefhebbers van de "mestizo" muziek "dat is uitgegroeid tot een wereldwijd netwerk van artiesten en liefhebbers (op het moment van schrijven zijn er bijna 34.000 geregistreerde gebruikers). De site is in vijf talen beschikbaar, wat het verspreiden van de boodschap natuurlijk wel een stuk toegankelijker maakt.

Radio Chango "wants to transmit fiesta through music and to be at the same time a catalyst for rebellion (but not for violence) and the struggle for a better world". Klinkt heel verantwoord. In ieder geval is het wel een slimme manier om kennis te maken met de vele artiesten uit het wereldwijde genre "mestizo", waarvan velen ook een eigen forum hebben op de site (bijv. Amadou & Miriam, Ojos de Brujo of Manu Chao). Op Radio Chango kun je vanzelfsprekend ook radio luisteren en de site is een podium voor kunst en "social konscience".

Website Radio Chango (Engels)

1 opmerking:

pieter zei

radio chango is inderdaad het kloppend hart van de immens grote mestizo-scene — iets waar we op tropicalidad.be al meermaals op gestoten zijn.