28 januari 2008

Andy Palacio is heengegaan


Andy Palacio, de man uit Belize met zijn heerlijke laidback muziek, is vorige week op 47-jarige leeftijd aan een hartaanval bezweken. Onlangs werd zijn plaat Watiná nog geroemd op Chenque Around The Globe in de categorie: Nog meer moois uit 2007.

Zijn dood is een groot verlies voor allen die de wereldmuziek een warm hart toedragen en vooral een aderlating voor de leden van zijn bedreigde Garifuna-stam. Want voor het behoudt van deze uit nog zo'n 600.000 zielen bestaande bevolkingsgroep die leeft in de omgeving van Honduras, Guatemala, Nicaragua en Belize maakte Andy Palacio zich sterk met zijn punta muziek. De punta is de traditionele Garifuna muziek, een combinatie van Afrikaans/Caribische ritmes gecombineerd met elektrische gitaren.

Meer info over de Garifuna-muziek

1 opmerking:

Anoniem zei

oh jee, schrik ervan en krijg er gewoon kippevel van. Ongelooflijk tragisch, die man heeft me zoveel plezier bezorgd, heb m pas ontdekt met zijn SUPER cd Watina, ook mocht ik m een keer live zien op t Dunya festival vorig jaar . Was ook zeker van plan om hem nog meer live te gaan zien als hij in de buurt was.Heb er gewoon geen woorden voor...........