22 november 2007

La noche del Niño


In Lantaarn/Venster trad gisteravond de flamencogitarist Niño Josele (Juan José Heredia) uit Almería op. Deze in 1974 geboren Spanjaard, telg uit een muzikantenfamilie, is een rijzende ster aan het flamenco firmament. Zo speelt hij o.a. naast flamencogod Paco de Lucía, maar wordt hij ook door popsterren als Lenny Kravitz en Elton John gevraagd te komen tokkelen. Hij is Nederland met zijn trio op uitnodiging van de Amsterdamse Flamenco Biënnale-organisatie.

Latin Jazz en Bill Evans interpretaties

De passie van Niño Josele voor latin jazz heeft hem er toe verleidt een gitaarbewerking van de pianostukken van Bill Evans te maken. Het resulteert in zijn laatste album "Paz" en vanavond krijgt het tweehonderdkoppige publiek enkele interpretaties van deze Bill Evans stukken, waaronder het prachtige "Waltz for Debby" en "The Dolphin". El Niño Josele laat zich live begeleiden door de Cubaan Horacia "El Negro" Hernández op drums en de contrabassist Pablo Martín. Alhoewel El Niño de hoofdrolspeler is, zijn de mooiste momenten te horen bij het samenspel tussen de coole drummer en de indrukwekkende contrabassist. De langharige Pablo Martín lijkt het eelt van zijn vingers te willen plukken in lange solo's. Het gitaarspel van Niño Josele oogt zeer fris en ontspannen. Voor de flamenco puristen is zijn gitaarspel te avantgardistisch, voor de liefhebber van modernere klanken is het puur genieten.

3 opmerkingen:

Fulco zei

Klint zeer aantrekkelijk je recentie. Ondertussen ken ik hen ook en ik moet zeggen dat het werkelijk TOP is!

zussie zei

Ziet er goed uit broeder. Al mis ik nog wat digitale kennis, up-date me nog maar's. Ik geniet erg van Robinella"Solance for the lonley". En verder van de andere huisvrouwen advies mix Cd-tjes van Chenque trade-mark!!!

Joost Festen zei

Inderdaad een prachtige CD (Paz). Na jouw tip direct geluisterd en besteld. Inmiddels een keer 5 gedraaid en het blijft groeien!

Groeten,

Joost Festen
http://joostfesten.spaces.live.com/