17 februari 2008

13 Songs For Right Now: Philip Price op z'n best


Ooit heb ik met veel genoegen op de website CDBaby rondgestruind op zoek naar nieuwtjes. Deze cd-winkel voor artiesten zonder contract of internationale distributie is uiterst professioneel en herbergt zoals je mag verwachten ook vele artiesten die stomweg het geluk nog niet hebben gehad door te breken maar die het zeker verdienen een groter publiek te hebben.

"I don't want no more cold nickels"

Eén van mijn beste ontdekkingen op CDBaby is de Amerikaanse singer/songwriter Philip Price. Zijn cd 13 Songs For Right Now (2002) blijft al jaren strak overeind als een topfavoriet in mijn steeds meer uitdijende cd-collectie. De man met de innemende, warme stem schrijft werkelijk fenomenale popliedjes die ook nog eens ergens over gaan. Onderwerpen als schuldgevoel, wantrouwen, jaloezie en mislukte liefdes zijn aan Philip wel besteedt. "I don't want no more cold nickels and I don't want none of you good advice, or your green eyes full of flavor ice, looking through me, thought you knew me, I'm not blind, no, not tonight" zingt hij hartverscheurend over zijn oude liefde toe.
En deze romantische observant heeft ook een subtiel gevoel voor humor, zo blijkt uit de smeekbede Please Don't Change:

You've been thinking about
breast augmentation
You used to live by
the United Nations
You got a dark spot
On the side of your nose
Where do you keep
All those velvet clothes?


Mijn persoonlijke favorieten op het album zijn opener Found Weekend, Sort Of True en Cold Nickels. Stuk voor stuk liedjes die je bij de lurven vatten en niet meer loslaten. Genieten maar. Bestellen van de plaat kan nog steeds bij CDBaby, waar je ook alle liedjes in zijn geheel kunt beluisteren.

Overigens is Philip Price ook bandlid van een aantal interessante Amerikaanse East Coast-bands. De bekendste is misschien wel The Winterpills (waarvan ik de fraaie titelloze debuutplaat in huis heb), maar hij speelde ook in de bands The Maggies en Gay Potatoes.

MySpace Philip Price

MySpace Winterpills

Video A Benediction van The Winterpills

1 opmerking:

Hugo Vogel zei

The Maggies zijn ondertussen wel verleden tijd. Hun cd Robot Stories, ook via cdbaby aangeschaft trouwens, is de powerpop-klassieker in mijn verzameling. Het schijnt overigens een soort "best of te zijn.